Krapte op de ICT afdeling door Covid-19?

Wij kunnen je helpen! 

De hele wereld is in de ban van Covid-19 en ook wij merken dat er binnen zorgorganisaties veel gevraagd wordt van de medewerkers en dat er volgens de richtlijnen ook medewerkers thuis moeten blijven in verband met ziekte. Covid-19 heeft dusdanig impact dat wij merken dat er specifieke vraag is naar snelle en adequate externe ondersteuning binnen IT teams, maar ook in het primaire proces.

Wij kunnen binnen ons bedrijf directe steun bieden. Dat betreft inzet op locatie of op afstand van onze beschikbare adviseurs in de volgende disciplines:
• Helpdeskondersteuning
• Functioneel beheer
• E-health ondersteuning binnen patientportalen; denk hierbij aan e-consult en videoconsult om fysieke contacten te beperken

Speelt bovenstaande ook bij jullie in de organisatie? Hebben jullie beheerders in dienst die BIG geregistreerd zijn en die in de zorg zelf gewenst zijn? Wij denken graag mee over een constructieve invulling om jullie bij te staan in deze lastige periode zodat de processen zoveel mogelijk succesvol kunnen verlopen.

Meer weten? Neem contact op via: 06-42 655 838 of stuur een mail naar: 
m.vanderharg@epd-ecdconsultancy.nl

Meld u nu aan voor de Zorg & ICT beurs 2020

Na het succes van de afgelopen jaren, is EPD & ECD Consultancy ook dit jaar weer aanwezig op de Zorg & ICT beurs.

Wij zouden het leuk vinden om u daar te treffen en nodigen u graag uit voor de Zorg & ICT beurs van dinsdag 7 april t/m donderdag 9 april 2020 in de Jaarbeurs Utrecht. Klik hier om u aan te melden. Doet u dit voor 18 maart dan komt u meteen in aanmerking voor het VIP programma. 

Tijdens de beurs zijn wij te vinden in stand 01BV.A126

Wij kijken uit naar uw komst tijdens de beurs om kennis te maken! 

Succesvolle Zorg & ICT beurs 2019!

Wij kijken terug op een geslaagde Zorg & ICT beurs!

Drie dagen waarin we veel mensen gesproken hebben en veel mensen kennis hebben laten maken met ons als bedrijf. Ook dit jaar hadden we een winactie, waarbij de winnaar inmiddels op de hoogte is gebracht! Heeft u ons gemist en wilt u alsnog kennismaken? Neem dan contact met ons op.

Volgend jaar zijn wij wederom van de partij!

EPD vs PGO

De laatste tijd zien wij in de (sociale) media vaak dat een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) vaak wordt verward met een Elektronisch Patientendossier (EPD). Wat is nu eigenlijk een EPD en wat is een PGO?

Elektronisch Patiëntendossier volgens wikipedia

“Een elektronisch patientendossier is een softwaretoepassing waarbij medische patientengegevens in digitale vorm bewaard en beschikbaar gemaakt worden. Het doel van een EPD is meestal het huidige of toekomstige zorgproces rondom een patient te ondersteunen. Een EPD-systeem bevat strikt medische patientengegevens afkomstig van een enkele organisatie (of organisatiedeel), zoals een ziekenhuis.”

Elektronisch Patiëntendossier volgens wikipedia

“Een elektronisch patientendossier is een softwaretoepassing waarbij medische patientengegevens in digitale vorm bewaard en beschikbaar gemaakt worden. Het doel van een EPD is meestal het huidige of toekomstige zorgproces rondom een patient te ondersteunen. Een EPD-systeem bevat strikt medische patientengegevens afkomstig van een enkele organisatie (of organisatiedeel), zoals een ziekenhuis.”

Persoonlijke Gezondheidsomgeving volgens patientenfederatie

“Een persoonlijke gezondheidsomgeving is een digitaal hulpmiddel voor de patient. In een persoonlijke gezondheidsomgeving verzamelt u zelf al uw medische gegevens die nu versnipperd bij verschillende dokters liggen: van diagnose tot inentingen en van onderzoeksuitslagen tot behandelingen. Zo krijgt u een volledig overzicht van uw eigen gezondheid.”

Verschillen

Een PGO haalt de informatie op uit de verschillende zorgregistratiesystemen van de verschillende zorginstellingen. De gebruiker van het PGO kan zelf bepalen welke informatie hij in zijn PGO wil zien. De informatie wordt dan vanuit de betreffende zorgregistratiesystemen in het PGO getoond. Een EPD is daarmee dan het bronsysteem voor PGO’s. Op de langere termijn moet het mogelijk zijn voor de gebruiker van een PGO om te bepalen welke zorgverlener er inzage krijgt tot specifieke medische gegevens. Deze gegevens worden dan verstrekt aan het EPD van de zorgverlener.

MedMij

Het informatieberaad Zorg, een bestuurlijke samenwerking tussen deelnemers in het zorgveld en het Ministerie van VWS, werkt aan een duurzaam informatiestelsel voor de worg. Hier vanuit is de behoefte ontstaan om een uitwisselingsstandaard te ontwerpen, waar de patient van gaat profiteren. Deze uitwisselingsstandaard gaat ervoor zorgen dat een patient niet meer in 20 verschillende portalen en apps hoeft in te loggen om zorginformatie in te zien, maar dat dit vanuit 1 plek kan, de persoonlijke gezondheidsomgeving. De eerste sets voor de gegevensuitwisseling zijn gereed, de ontwikkeling gaat verder om nog meer uit te kunnen wisselen.

Eigenaarschap

De data die verzameld wordt in beide omgevingen wordt door verschillende stakeholders ingevoerd. Wie is nou de eigenaar van deze data? Is dit de zorginstelling of de behandelend arts? Of wellicht de patient? En is er nog een verschil tussen een EPD en PGO? De wetgeving is er duidelijk over. Wilt u antwoorden op deze vragen? Neem dan contact met ons op!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven