Wij ontzorgen en begeleiden jouw organisatie in dit proces (pakketselectietraject), zodat jij een volledige, weloverwogen en doordachte keuze kan maken. Aan de hand van een pakketselectie adviseren wij welke leverancier het best passend is binnen jouw organisatie. Door onze kennis en ervaring op deze markt weten wij als geen ander welke leveranciers er op markt zijn en wat aansluit bij jouw organisatie!

Hoe gaan wij te werk?

Wij hebben een standaard programma van eisen wat we al basis gebruiken en wat aansluit bij jouw zorginstelling. Door middel van procesbeschrijvingen en interviews met stakeholders binnen jouw organisatie bepalen we de wensen en eisen.

Hierin is aan te raden om verschillende disciplines binnen de organisatie te betrekken in de interviews om een volledig beeld te krijgen van de organisatie en processen.

Denk bijvoorbeeld aan: Zorgprofessionals, Locatiemanager, Zorg Administratie, Financiën, Data-analyse, Informatiebeveiliging, IT en Directie.

In de interviews vragen wij naar de huidige situatie en werkwijze.

Wat vind je prettig in de huidige situatie? Waar ligt ruimte tot verbetering?

Daarnaast vragen wij in de interviews ook naar het ideale proces, hoe ziet jouw ideale situatie eruit als er geen beperkingen zijn?

Wat zijn je wensen en aan welke minimale eisen moet een systeem voldoen?

Welke functies verwacht je in je systeem maar is zonder deze functies het proces wel werkbaar?

Nu wij na een grote hoeveelheid informatie een goed beeld hebben hoe de organisatie werkt, maken wij een prioritering in het Programma Van Eisen. Hierbij maken wij gebruik van het concept MoScoW: Must have, Should have, Could have en Would have.

Vrij vertaald: moet aanwezig zijn, zou aanwezig moeten zijn, zou mooi zijn als het aanwezig is en als dit erin zit worden we echt gelukkig. De verschillende onderwerpen worden dan volgens dit principe gescoord.

Hokjes

Wij selecteren leveranciers die aan de hand van de criteria het meest aansluiten.

Wij verzorgen de contacten met de leveranciers. Deze leveranciers bevragen we door middel van het programma van eisen.  Normaliter bevraag je ongeveer 7 leveranciers.

Wij bevragen ook nog 1 of 2 ‘verrassende’ leveranciers, om eventuele harde eisen te toetsen. Sta je open voor alternatieve oplossingen? Is de leverancier flexibel, hoe is de leveranciersrelatie, hoe flexibel ben jij?

Denk niet in hokjes maar laat je verrassen, ontdek de mogelijkheden van verschillende ECD’s!

Na het invullen van het Programma van Eisen door de leveranciers toetsen wij deze aan de hand van de MoScoW. Vanuit deze score komt een ranking. De top 3 wordt uitgenodigd voor een demo.

Hierdoor heb je een goede 1ste indruk van het ECD en of de functionaliteit ook aansluit op de criteria van de organisatie.

Kies binnen de zorginstelling de juiste stakeholders die de demo bijwonen, deze vullen per demo een door ons gemaakte feedbacklijst in. Zorg er echter voor dat dit niet teveel mensen zijn.

Na de demo’s van een leverancier verwerken wij de antwoorden van de ingevulde feedbacklijsten.

Uit deze inventarisering komt een ranking en welke leverancier het best heeft gescoord volgens de feedbacklijsten. Vervolgens maken we een adviesrapport op welke leverancier het best passend is binnen jullie organisatie.

In dit adviesrapport stellen wij ook een schatting van de kostenindicatie op.

In overleg kunnen wij de geadviseerde leverancier een verdiepende demo laten verzorgen.

Voor deze verdiepende demo zullen wij de leverancier een casus geven die aansluit bij de werkwijze van de organisatie, waardoor een realistisch beeld wordt geschetst van de mogelijkheden van dit ECD.

Na deze verdiepende demo geven wij een objectief advies of jullie een match zijn.

Uiteraard begeleiden wij u in deze pakketselectie van het begin tot het eind!

Match!

Gefeliciteerd, je hebt een passende leverancier gevonden!

Wist je dat wij je ook kunnen begeleiden in het vervolgtraject? Denk hierbij aan een contractreview / implementatie?  Toe aan deze stap of wil je meer weten? Neem dan contact op met Maaike van der Harg via 06-42 655 838 of m.vanderharg@epd-ecdconsultancy.nl

JOUW PERSOONLIJKE IT-PARTNER IN DE ZORG​

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven